Wool = cool

Misschien een vreemde combinatie

Van je hobby je werk maken is waarschijnlijk iedereens droom en ik ben zo één van die gelukkigen die dat heeft kunnen waarmaken. Weliswaar met een vreemde combinatie onder 1 dak, maar het is effectief een volwaardige dagbladhandel met alles erop en eraan, kranten & tijdschriften, boeken & strips, sigaretten & sigaren, lotto, snoep & drank, wenskaarten, enz… En absoluut ook een volwaardige breiwinkel. Ik werk met de 3 grote merken : Katia, Langyarns en Lana Grossa (van de Filati-boeken) welke fantastisch mooie collecties en ontwerpen bevatten, die zowel jong als oud kunnen bekoren.

We hebben ook alles in huis wat je nodig hebt om te breien van Prym, Addi en KnitPro én een groot assortiment van knopen om je trui of vest helemaal uniek te maken!

Een geste voor de trouwe klanten

We werken ook met een klantenkaart voor onze brei-klantjes. Elke euro die u spendeert in onze wolwinkel, is goed voor 1 punt.  Als u 400 punten bijeen gespaard heeft, ontvangt u op uw volgende aankoop in onze wolwinkel 20% korting.
Wil u ook graag zo’n klantenkaart? Vraag ernaar in de winkel.

Even een opmerking : de klantenkaart geldt spijtig genoeg enkel voor de klantjes die hun wol zelf komen halen in de winkel, want als we het moeten versturen, nemen wij het grootste deel van de verzendkosten steeds op ons, waardoor het onmogelijk is om ook nog met extra korting te werken.

wol groen

De geboorte van een hobby passie

Het volgende zal wel herkenbaar zijn voor velen denk ik : het begint met een simpel sjaaltje, dan komt er al eens een kabeltje bij, vervolgens een ajourpatroontje, hier en daar werken we ook al eens met een extra kleur van draad en je bent vertrokken! De overstap naar die eerste trui wordt gemaakt, die helemaal niet direct de juiste vorm heeft, en ze is ook niet volgens de regels van de kunst in elkaar gezet, maar je zal er nooit echt afstand van kunnen doen, want dat is en blijft je eerste echte trui! Absoluut geen meesterwerk, maar wel iets dat serieus gekoesterd wordt. En plots merk je het : je hebt een hobby, of zelfs een passie. Je bent nog maar juist aan een nieuw stuk begonnen en je begint al te denken wat je daarna wil breien!

No worries!

Zo is het mij ook overkomen, je hebt iets gevonden waar je je zinnen volledig mee kan verzetten. Erger zelfs, je verstopt je breiwerk best, want als je het ziet liggen, wil je er snel nog een paar rijtjes bij aanbreien en de rest van je werk blijft gewoon liggen.  Maar het haalt wel de snelheid uit je stressy leven. Ik ontspan volledig als ik ‘s avonds in de zetel kan breien.  Een heel goede vriendin van mij is enkele jaren geleden voorgoed in Nieuw-Zeeland gaan wonen en haar motto is : no worries!  Het tempo waarin daar geleefd wordt is véél trager dan hier. Absoluut geen stress in de verste verte te bespeuren.  Gebeurt het vandaag niet, dan morgen, of overmorgen, of we zien nog wel.  Geen drukte en alles mag, niets moet.  Ze vraagt me dan ook vaak, hoe hou je het vol? Wel, door mijn hoofd leeg te maken met breien.

Het fenomeen van ‘de wolkast’ 

Wat ik ook absoluut kan aanraden, is lid worden van www.ravelry.com.  Dat is een gratis website voor alle liefhebbers van brei-en haakwerk ter wereld.  Er zijn ondertussen zelfs 2.000.000 leden!  Er staan zo’n 70.000 gratis patronen op en dan zijn er ook nog patronen die je kan aankopen.  Deze site heeft echt ontelbaar veel interessante mogelijkheden, zoals zoeken op soort van breiwerk (jurkjes, jassen, bikini’s, hondenjasjes, knuffels,…) maar ook op soort van garen.  Iedereen kent het fenomeen wel van ‘de wolkast’. Dat is de kast die je thuis hebt, waarin nog ongelooflijk veel wol ligt die je misschien ergens goedkoop op de kop hebt kunnen tikken, maar je weet niet goed wat je ermee moet doen.  Dan kan je die draad intikken bij ravelry en krijg je alle werkjes die met dat garen gemaakt zijn, door andere ravelry-leden.  Ik waarschuw je wel graag : als je begint te snuisteren op ravelry hoop ik voor jou dat je in de eerstkomende uren niets gepland hebt, want zoals het gezegde luidt : TIME FLIES WHEN YOUR HAVING FUN!

Suggestie -en ideëenbox

Ik had gedacht dat als jullie misschien ook graag jullie creaties, bevindingen of ervaringen, die je gemaakt hebt met garens die je hier gekocht hebt, willen delen met andere Wool Street Journal-klanten, dan kan dit op onze Facebookpagina.

Alvast veel plezier!
En onthou vooral : in breien is er niets echt moeilijk, als iemand het maar even uitlegt of voordoet.  Zit je vast?  Kom maar af en we dokteren het samen uit!

61c79f9d04055db914bb74af0af005c7