De Bernadette

Het is sinds de ‘Millet-jas’ geleden denk ik, dat er zo’n hype geweest inzake vesten.  Wat is hier zo zalig aan : het is héél makkelijk, zéér snel klaar, je kan hem helemaal maken zoals jij hem zelf wil en je kan hem zomer en winter dragen.  Dus … alles is mogelijk!

Zoals je ziet : een duidelijk oversize model, gebreid met dikke naalden en op het zicht ook dik garen, maar dat is niet helemaal correct.  Er wordt mohair gebruikt, wat op zich zeer licht en dun is, maar dan met meerdere draadjes tegelijkertijd om het luchtige en fluffy effect te krijgen.

 

Nu, origineel is er maar 1 maat in en enkel verkrijgbaar in pastelkleuren, zwart of donkerblauw.

Maar dat is nu net het fantastische eraan : als je ze zelf maakt zijn de mogelijkheden eindeloos!

Je kan gaan voor alle bestaande kleuren, of je kan tegelijkertijd meerdere kleuren gebruiken en zo een unieke spikkel creëren, je kan dégradées maken, of strepen over de hele vest of enkel in de mouwen, of met dégradé-draden werken en dan krijg je kleurwolkjes. Dan kan je er ook nog de glinster-, glans- of paillettes-garens aan toevoegen om er een blingbling van te maken.
En je kan hem uiteraard ook volledig op je eigen maat maken, met een boordje, met zakken, wat langer, wat smaller,….

Je merkt het al : ALLES = MOGELIJK!

Het aantal draden waar je mee werkt en de naalden die je moet gebruiken hangt af van het feit of je los of vast breit met zulke dikke naalden, welk effect je wenst te bereiken en uiteraard ook welk garen je gaat gebruiken.

Ik zal hier alvast de aantal benodigde bolletjes en bijhorende naalden geven die meestal gebruikt worden bij welke garens, je hebt steeds breinaalden nr. 9 en 12 nodig

  • 13 x Mohair Luxe van Lang yarns (= langharige mohair met zijde, 5-draads breien) = de mooiste, de meest luxueuze voor €129,35
  • 13 x Silkhair van Lana Grossa (= kortharige mohair met zijde, 6-draads breien) = voor mensen die zo weinig mogelijk pluis willen voor €103,35)
    Met of zonder Silkhair Lusso van Lana Grossa (= kortharige mohair met zijde en glitter)
  • 9 x Ingenua van Katia (mohair met een 9% wol en 13% nylon, 3-draads) = een goede basiskwaliteit voor €65,70.
  • 13 x Brigitte No. 3 van Lana Grossa (= mohair met merino, 3-draads) = voor liefhebbers van langere haren, beter voor de portemonnee en toch niet prikkie-prikkie voor €90,35

Voor diegene waar het al een heel tijdje geleden is dat je gebreid hebt : geen probleem, het is écht POEPSIMPEL en zéér snel klaar!

Als je een vraag hebt  (bijvoorbeeld hoeveel bolletjes je van elk moet nemen wanneer je mengelingen gaat gebruiken) mag je altijd je vraagje stellen via mail : info@woolstreetjournal.be

Het patroontje krijg je GRATIS bij aankoop van de wol (voor de online-bestellingen : zet het er wel zeker even bij in je opmerking dat je het patroontje er ook graag bij had gehad)
Voor alle duidelijkheid : ik geef het patroon mee voor de wol die je aankoopt, d.w.z.  je kan het patroon van de Ingenua niet gebruiken voor de Silkhair!

Eénmaal je er 1 gebreid hebt, kan je het natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw breistijl en wensen.

Veel breiplezier ermee!

Groetjes,
Laila.