GOEIEMORGEN, GOEIEMIDDAG, GOEIENAVOND OF MISSCHIEN ZELFS GOEIENACHT!

Dagbladhandel Het Ploegske werd reeds in 1993 opgestart en werd in de beginjaren om de haverklap overgenomen. Tot mijn man in februari 2000 een annonce las in De Koopjeskrant voor de overname van een dagbladhandel, en zei :
“Is dat misschien niets voor ons?”   
Toen we op 1 maart 2000 startten kregen we dan ook op onze eerste dag te horen : “Nu wééral iemand anders?!”
Maar … we zijn gebleven!

Daardoor zijn we nu toch al meer dan 20 jaar een vaste waarde voor de vele klantjes van de Kapellei 272 in Zoersel.  Na verscheidene wegen -en saneringswerken te hebben overleefd, besloten we om in augustus 2010 een deel van onze winkel vrij te maken voor een passie van 1 van ons … namelijk breien! Vandaar werd het niet enkel meer dagbladhandel Het Ploegske, maar WOLWINKEL/DAGBLADHANDEL HET PLOEGSKE.

Het bleef ons echter storen dat die naam noch verwees naar een krantenzaak, noch naar een wolwinkel.  Daarom hebben we uiteindelijk naar een naam én logo gezocht dat de speciale combinatie van onze beide winkeltjes goed in de verf zet, namelijk

“The Wool Street Journal”

In 2019 hebben we de winkeloppervlakte kunnen verdubbelen en dus een serieuze verbouwing gedaan, waar we uiteindelijke de Shop Design Award mee in de wacht hebben gesleept. Bijzonder fier en opdracht volbracht kunnen we wel zeggen. 

Al vele jaren zijn we dus fysiek aanwezig op alle dagen behalve zon- en feestdagen.
Maar daarbuiten kan u, 24 uur op 24, 7 dagen van de 7, online shoppen bij ons via het net!  Wat wil een mens nog meer?

“Als je iets doet …

moet je het goed doen, of je moet er niet aan beginnen”. 
Dat is ons motto, en zeker wat betreft onze zaak.  We zijn van principe dat we enkel dingen willen verkopen die we zelf ook zouden willen kopen.  Artikelen waar we 100% achter staan en die hoog-kwalitatief zijn met eerlijke prijzen.  En die policy voeren we beide door in onze specialiteit die we dus elks hebben gevonden in de loop van de jaren, namelijk snoepjes voor dames én heren : WOL & SIGAREN

yarn [yahrn] n.

an item to which the word “enough” does not apply.

De breiers en hakers zouden eigenlijk het liefst in onze wolshop willen wonen, kunnen even goed kiezen als kindjes in een snoepwinkel en hun handen jeuken al bij het zien en voelen van al die mooie, zachte en kleurrijke bolletjes.  Keuzestress is een woord dat hier vaak hardop klinkt.

Meer over de wolwinkel

En wie is nu eigenlijk the wool street journal?

peter & laila
Customer Support

modest
head of security

James
Floor Manager