Wool = cool

An hour of knitting a day, keeps the psychiatrist away 😉

 

Breiverslaafd?

Welkom!

Als je zoals ik gebeten bent door de breimicrobe,
dan is The Wool Street Journal zeker iets voor u! 
Ben je in de buurt? 
Spring zeker eens binnen in ons ‘wolhalla’

Misschien een vreemde combinatie…

… onder 1 dak, maar je kan wel stellen dat we er in geslaagd zijn om 2 totaal verschillende winkels,  namelijk een dagbladhandel met alles erop en eraan en een volwaardige breiwinkel samen te smelten tot een mooi geheel, waar het aangenaam vertoeven is. 

Ik werk samen met de 3 grote wolmerken : Lana Grossa, Langyarns en Katia,  welke fantastisch mooie collecties en ontwerpen bevatten, die zowel jong als oud kunnen bekoren.
Uiteraard hebben we ook alles in huis wat je nodig hebt om te kunnen breien zoals KnitPro, Clover, Addi, enz. én een assortiment knopen om je trui of vest helemaal uniek te maken!

We belonen onze trouwe breiklantjes graag met een klantenkaart. Elke euro die u spendeert in onze wolwinkel, is goed voor 1 punt.  Als u 400 punten bijeen gespaard heeft, ontvangt u op uw volgende aankoop in onze wolwinkel 20% korting.
Wil u ook graag zo’n klantenkaart? Vraag ernaar in de winkel.
(Even een opmerking : de klantenkaart geldt spijtig genoeg enkel voor de klantjes van de stenen winkel, bij de online-klantjes, nemen wij het grootste deel van de verzendkosten steeds op ons)

De geboorte van een hobby passie

Het volgende zal wel herkenbaar zijn voor velen : het begint met een simpel sjaaltje, dan komt er al eens een kabeltje bij, vervolgens een ajourpatroontje, hier en daar werken we ook al eens met een extra kleur van draad en je bent vertrokken! De overstap naar die eerste trui wordt gemaakt, die helemaal niet direct de juiste vorm heeft, en ze is ook niet volgens de regels van de kunst in elkaar gezet, maar je zal er nooit echt afstand van kunnen doen, want dat is en blijft je eerste echte trui! Absoluut geen meesterwerk, maar wel iets dat serieus gekoesterd wordt. En plots merk je het : je hebt een hobby, of zelfs een passie. Je bent nog maar juist aan een nieuw stuk begonnen en je begint al te denken wat je daarna wil breien en je handen kriebelen als je ‘s avonds in de zetel zit en je hebt geen handwerkje in de buurt.

No worries!

Zo is het mij dus ook overkomen, je hebt iets gevonden waar je je zinnen volledig mee kan verzetten. Erger zelfs, je verstopt je breiwerk best, want als je het ziet liggen, wil je er snel nog een paar rijtjes bij aanbreien en de rest van je werk blijft gewoon liggen.  Maar het haalt wel de snelheid uit je stressy leven. Ik ontspan volledig als ik ‘s avonds in de zetel kan breien. 
Een heel goede vriendin van mij is enkele jaren geleden voorgoed in Nieuw-Zeeland gaan wonen en haar motto is : no worries!  Het tempo waarin daar geleefd wordt is véél trager dan hier. Absoluut geen stress in de verste verte te bespeuren.  Gebeurt het vandaag niet, dan morgen, of overmorgen, of we zien nog wel.  Geen drukte en alles mag, niets moet.  Ze vraagt me dan ook vaak, hoe hou je het vol?  Wel, door mijn hoofd leeg te maken met breien.

Het fenomeen van ‘de wolkast’ 

Iedereen kent het wel : de uitpuilende kast gevuld met wol die je misschien ergens goedkoop op de kop hebt kunnen tikken, maar je weet niet goed wat je ermee moet doen.  Wat ik absoluut kan aanraden, is lid worden van www.ravelry.com.  Dat is een gratis website voor alle liefhebbers van brei-en haakwerk ter wereld.  Er zijn ondertussen 2.000.000 leden, er staan zo’n 70.000 gratis patronen en dan zijn er nog prachtige  kooppatronen.  Deze site heeft echt ontelbare mogelijkheden, zoals zoeken op patronen (jurkjes, jassen, bikini’s, hondenjasjes, knuffels,…) maar ook op garenmerk.  Daar kan je dus je garen intikken en krijg je alle werkjes die met dat garen gemaakt zijn door andere ravelry-leden. 
Wel 1 waarschuwing : als je begint te snuisteren op ravelry hoop ik voor jou dat je in de eerstkomende uren niets gepland hebt, want zoals het gezegde luidt :
TIME FLIES WHEN YOUR HAVING FUN!

Even iets heel belangrijk :

Er is niets moeilijks aan breien of haken

 Als iemand het je maar even uitlegt of voordoet.  Zit je vast?  Kom maar af en we overlopen het patroontje effe tot je het kunt. 
Zo leer je geleidelijk aan  nieuwe steken, patronen en technieken en word je nog een expert!

Heb je een vraagje?  Stel ze aan onze Facebookgroep :

“Vrienden van The Wool Street Journal”

Onze partners in crime